Selecteer Sierbestrating

Vraag offerte aan

Ontvang een scherpe prijs!

Sierbestratingtips

Aankooptips en adviezen

Ondanks de grote zorg die besteed is aan deze site, kunnen door fotografie of druk de kleuren van de producten enigzins afwijken van de werkelijkheid. Voor een duidelijke indruk kunt u kijken in onze bestratingstuin.

Bestel uw materialen in één keer. Alle producten op deze site zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Daardoor kunnen materialen uit verschillende producties enigzins afwijken in kleur en structuur. Bestel liever een geringe hoeveelheid materiaal extra. mochten er tijdens het straten stenen breken of komt de bestrating toch iets anders uit, dan zit u nooit zonder. Bovendien kunt u met een kleine voorraad later materiaal vervangen.

Vanwege het grote assortiment kunnen wij onmogelijk alles op voorraad hebben. Houd daarom eventueel rekening met een leveringstermijn. Controleer de materialen altijd voor verwerking. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn. Herbestratingskosten worden niet vergoed.

Alle materialen worden naast de auto gelost, op een voor de auto bereikbare plaats, uitsluitend via een verharde weg. De losplaats wordt door de chauffeur bepaald.

Het is echter onmogelijk om een tijdstip of dagdeel te bepalen. Een 'eventuele' richttijd is nooit een bindende tijd van aflevering. Tip: Laat uw bestelling een dag van te voren leveren!

Bestratingsverbanden

Hier een aantal voorbeelden van bestratingsverbanden.

 Verbanden

Witte uitslag

U ziet het wel eens op trottoirs of op muren van huizen: witte vlekken. Deze zogenaamde "witte uitslag" of "uitbloei" komt het meest voor bij grijs beton of betonproducten waaraan een kleurstof is toegevoegd. Tegels of klinkers met een deklaag, zoals bijvoorbeeld grindtegels, zijn er niet gevoelig voor.

Beton wordt gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Het is dus eigenlijk een natuurlijk product. Bij natuurlijke processen kun je niet alle factoren in de hand houden. De natuur gaat zijn eigen gang. Bij beton is van de vier basiscomponenten het cement de oorzaak. Dit kan een chemische reactie gaan vormen met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. Die zich afzet op het betonoppervlak. De kalkafzetting gaat daarna een reactie aan met kooldioxide uit de lucht, waardoor een calciumcorbonaat ontstaat. En zo ontstaan dan de witte vlekken op de bestrating.
 

Wanneer onstaat witte uitslag?

Er zijn twee situaties waarbij witte uitslag kan ontstaan: bij de productie, door het aanmaakwater (primaire uitslag) of later, door regen (secundaire uitslag). De primaire komt niet of nauwelijks voor. De zeer goede verdichting van de mortel en de lage watercementfactor werken zeer gunstig op het tegengaan van witte uitslag. Primaire uitslag bij de productie van beton is dan ook zo goed als uitgesloten. Heeft het betonproduct te lijden onder witte uitslag, dan komt dat doordat na de productie de chemische reactie van cement en water gewoon doorgaat. Tijdens de opslag of na plaatsing kunnen de tegels - vooral tijdens regenbuien - een teveel aan water opnemen, dat na de bui weer wordt afgestoten. Het gevolg is dan secundaire uitslag.
 

Wat is er aan te doen?

Aan witte uitslag kunt u eigenlijk niets doen. Het calciumcarbonaat dat ontstaat, is praktisch niet van het betonoppervlak te verwijderen zonder het product zelf aan te tasten. Het enige dat helpt is geduld, want alle witte uitslag verdwijnt op den duur vanzelf. Door het kooldioxide in de lucht, verandert het calciumcarbonaat langzaam in een stof die wel oplosbaar is in water. Het probleem lost zich vanzelf dus op. Zure verontreinigingen in de lucht, zoals koolzuur en zwaveldioxide, versnellen dit proces. Met andere woorden: witte uitslag verdwijnt sneller op plaatsten met veel industrie dan in gebieden met zuivere zee- en berglucht.

 

Mocht u naar aanleiding van de bovengenoemde tekst nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopmedewerkers.